Muhallebi: 4-6. aydan itibaren başlanır. Genellikle akşam öğünlerinde
yatmadan önce verilir.
Mama ile Muhallebi Hazırlanışı: İnek sütü 1 yaşına kadar
önerilmediğinden mama ile hazırlanması önerilmektedir.
Malzemeler:
• 1 su bardağı su (200 ml)
• 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu
• 6 ölçek Devam Biberon Maması
Hazırlanışı:
1 su bardağı su ile 3 silme tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir ve ocaktan
indirdikten sonra içerisine 6 ölçek Devam Biberon Maması ilave edilip,
iyice karıştırılır.
2
Sebze Çorbası: 4-6. aylardan itibaren öğlen öğününde 1-2 tatlı kaşığı
ile başlanır, gittikçe artırılır ve günlük olarak hazırlanmalıdır.
Malzemeler:
• 1 su bardağı su
• 1 orta boy havuç
• 1 küçük patates
• 1 tatlı kaşığı pirinç
Hazırlanışı:
Tüm malzemeler tencerede ağzı kapalı olarak pişirilir. Tel süzgeçten
geçirilir, 1 çay kaşığı zeytinyağ ilave edilir. Bebek buna alıştıktan
sonra azar azar diğer mevsim sebzelerinden de ilave etmeye
başlayabilirsiniz.
3
Meyve Suyu ve Püresi:
4-6. aydan sonra başlanır. Elma, şeftali gibi meyvelerin suları 1-2 tatlı
kaşığı ile başlanır ve yavaş yavaş artırılır.
Malzemeler:• ½ elma veya armut veya şeftali
Hazırlanışı:
Meyve yıkanır, kabukları soyulur, cam rendede rendelenir ve tel
süzgeçten geçirilerek suyu elde edilir. Günlük 50 ml. civarında
verilebilir. Bebek bunu rahatlıkla almaya başladıktan sonra püre
şeklinde de verilebilir. Meyve suyu veya pürelerine şeker ilave
edilmemelidir.
4
Yoğurt:
5-6 aydan itibaren başlanır ve genelde ikindi öğününde verilir.
Hazırlanışı:
İnek sütü 1 yaşına kadar önerilmediğinden mama ile hazırlanması
önerilmektedir. 100 ml. hazırlanmış Aptamil 2 içine ılık iken (43-44 C) 1
çay kaşığı yoğurt ilave ederek 3-4 saat süre ile sıcak bir ortamda
mayalanmaya bırakılır.
Bebeğiniz 12. ayını dolduruktan sonra süt ile yoğurt
hazırlayabilirsiniz:
Süt kaynatılır, elin dayanabileceği sıcaklığa (43 C) kadar soğutulur.
200ml. süt içersine 1 tatlı kaşığı yoğurt 1-2 kaşık sütle sulandırılarak
eklenir ve yavaşça karıştırılır. Hareket ettirmeden sıcaklığını
koruyacak şekilde 4-5 saat beklenir.Daha sonra buzdolabında 2-3
saat dinlendirilir.
5
Kahvaltı Karışımı: (6.aydan itibaren)
Malzemeler:• 150 ml. hazırlanmış Devam Biberon Maması
• 2-3 yemek kaşığı Milupa 8 Tahıllı ve Ballı Kahvaltılık Ek Besin
• 1/8 haşlanmış yumurta sarısı *
• ½ kibrit kutusu (yaklaşık 10 g.) beyaz peynir **
• 1 tatlı kaşığı pekmez
Hazırlanışı:
Devam mamasını(Aptamil 2, Milumil 2, Conformil 2 veya 8. aydan
itibaren Aptamil 3 veya Milumil 3) kutu üzerinde yazan tarife göre
hazırlayınız. Ilık iken içerisine tüm malzemeleri yavaş yavaş ilave edip,
bir çatalla iyice karıştırınız.Bebeğiniz için lezzetli ve besleyici kahvaltı
karışımı hazır..
* Yumurta önce 1/8 miktarında başlanıp daha sonra yavaş yavaş
artırılmalıdır, gün aşırı verilmelidir. 8 aylık bir bebek tam bir yumurta
sarısını yiyebilir, 12. aydan önce yumurtanın beyazı verilmemelidir.
** Beyaz peynirin tuzu akşamdan suda bekletilerek alınmalıdır. 7-8
ayında beyaz peynirin miktarını 1 kibrit kutusu (20 g.) büyüklüğüne
çıkartabilirsiniz.
*** 10 ayından sonra tereyağ ve 1 yaşından sonra bal ilave
edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder