TARÇINLI SOĞUK KUŞBURNU ÇAYI
Faydası: Kuşburnu yoğunlaştırılmış bir C vitamini kaynağı ve yağ yakımını sağlar. Tarçın ise kan sekerinizi düzenler.
Tarifi: Kaynamış 5 bardak suya 10 poşet kuşburnu çayı ve 3 taran Çubuğu koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çaydan çıkarıp oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya esmer şeker kullanın.
Tarifi: Kaynamış 5 bardak suya 10 poşet kuşburnu çayı ve 3 taran Çubuğu koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çaydan çıkarıp oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya esmer şeker kullanın.
ZENCEFİLLİ SOĞUK YEŞIL ÇAY
Faydası: Yeşil çay içerdiği catechin ve kafeinlerle yağ yakımını arttırır ve metabolizmanızı içtikten sonraki iki saat boyunca hızlandırır. Zencefilin de metabolizma hızlandırıcı etkisi var.
Tarifi: Kaynamış 5 bardak suya 7 poşet yeşil çay ve dilimlenmiş taze zencefil koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çaydan çıkarıp oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya esmer şeker kullanın.
Tarifi: Kaynamış 5 bardak suya 7 poşet yeşil çay ve dilimlenmiş taze zencefil koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çaydan çıkarıp oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya esmer şeker kullanın.
LİMONLU SOĞUK MATE ÇAYI
Faydası: Mate, Güney Amerika yağmur ormanları kökenlidir ve xanthin içerir. Metabolizmayı hızlandırıp, vücudu yağ yakma moduna sokar. Limon da içerdiği C vitamini ile yağ yakıcı özelliktedir.
Tarifi: Kaynamış 5 bardak suya 10 poşet mate çayı ve dilimlenmiş bir tüm limonu koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çayları çıkarın, oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya esmer şeker kullanın.
Tarifi: Kaynamış 5 bardak suya 10 poşet mate çayı ve dilimlenmiş bir tüm limonu koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çayları çıkarın, oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya esmer şeker kullanın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder