dünyanın yedi harikası
 felsefe dünyası
 ünlü ressamlar ve resimleri
 icatlar ve keşifler
 Namık Kemal hürriyet kasidesi
 Mevlana ve Mesnevi

YÜKSEK LİSANS BAŞVURU KOŞULLARI

BAŞVURU KOŞULLARI

Yüksek Lisans Başvuru Koşulları ve Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
Yüksek Lisans başvurusu yapmak için öncelikle lisans diplomanızı almış olmanız gerekiyor. Enstitü ve programların istedikleri belgeler  birbirinden bazı noktalarda farklılıklar gösterse de temel olarak istenilen belgeler ve gerekli koşullar aşağıdaki gibidir(Tezsiz programlarda bir çok üniversitede ALES şartı aranmıyor):

ALES Sınav Sonuç Belgesi 
Lisans Diploması 
Transkript  (Not Durum Çizelgesi) 
Başvuru Formu
Özgeçmiş
Fotoğraf 
Başvuru Ücreti Dekontu 
Yabancı Dil Bilgisini Gösterir Belge 
Tavsiye Mektubu (Referans Mektubu) 
Disiplin Sicilini Gösterir Belge 
TC Kimlik Numarası Bulunan Nüfus Cüzdanı Fotokopisi 
Askerlik Durum Belgesi 


ALES Sınav Sonuç Belgesi

Bazı üniversiteler GRE (Graduate Record Examination) ve GMAT (Graduate Management Admission Test) sonuçlarını da  kabul etmekteler.
ALES sonuç belgesinin aslına uygunluğu noterce onaylanmış suretleri  ve fotokopisi.
YÖK tarafından başvuru için belirlenmiş en düşük puan 55 olarak belirlenmiştir. Fakat enstitüler farklı minimum puanlar belirlerler. Başvuru yapacağınız program için gerekli ALES puanınızı ilgili enstitünün web sitesinden ya da öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz. (Başa Dön)

Lisans Diploması

Diplomanızın ya da geçici mezuniyet belgenizin noter onaylı örnekleri ile orjinallerini bir arada bulundurmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında orjinallerini de görmek isteyebilirler.

Başvuru yaptığınız an itibariyle mezun değilseniz fakat başvuru yaptığınız programın ilk eğitim döneminden önce mezun olabilecek durumdaysanız mezun olabileceğinize dair belgeyle de başvurabilirsiniz. Mezuniyet belgesini sunmadığınız sürece kesin kayıt yaptıramazsınız.(Başa Dön)

Transkript  (Not Durum Çizelgesi)

Bazı üniversiteler kendi not sistemine dönüştürülmüş not ortalamasını görmek isteyebilirler. Örneğin eğer üniversite not ortalamasını yüzlük sistemde değerlendiriyorsa mezuniyet ortalamasının transkript üzerinde yüzlük sisteme dönüştürülerek belirtilmiş olması gerekmektedir.

Mezun durumda değilseniz mevcut transkript notlarınızla başvurabilirsiniz. Bazı üniversiteler transkript belgesini resimli istemekteler..

Hiç yorum yok: