dünyanın yedi harikası
 felsefe dünyası
 ünlü ressamlar ve resimleri
 icatlar ve keşifler
 Namık Kemal hürriyet kasidesi
 Mevlana ve Mesnevi

Rüyada akşam görmek nedir

Rüyada akşam görmek

 
Sabah görmenin zıddı ile tabir edilir. Ortalığa akşam karanlığının çökmesi sıkıntı ve kasvete, akşam (yatsı) vakti yalan söylemeye, hile yapmaya, anarşi çıkarmaya, sonu belli olmayan bir iş yapmaya delalet eder.

Rüyada akşam olduğunu gören bir kimsenin hayatında bir değişiklik olacağı, bulunduğu yerden uzaklaşarak yeni bir kente ve hatta memlekete yerleşebilir. Rüyada aksam olduğunu görmek, sabah görmenin aksi ile yorumlanır.

Rüyada sabah olduğunu görmek, hayır kapilarinin açilacagina yorumlanır. Rüyasında sabah olduğunu ve ortaligin aydinlandigini gören, bütün keder ve sıkıntılarından kurtulur. Sabah erkenden horoz sesi duymak, mutlulugun ve sevincin nisanesidir. Sabah günesi, her derdin bittigini ve ferahlikla, mutlulugun geldigini bildirir.

Rüyada sabahin ilk anini (fecri) görmek vaaddir. Sabah olduğunu ve kendisinin o sirada seran çirkin ve mekruh saydigi bir halde bulunduğunu görmek, günahkarligina delalet eder. Sabah olup, ortaligin yavas yavas aydinlandigini görmek, borçlu için borcunu ödeyecegine, tüccar ise ticaretinin artacagina, kederli ise gaminin dagilacagina, bekar ise evlenecegine işarettir. Kirmani'ye (RA) göre; ziraat yapan çiftçi için sabahin olduğunu görmek çok iyidir. Bu, ürününde feyiz ve bereketin artacagina, bol mahsul alacagina delildir.

Sabah olup, ortaligin agardigini gören, hasta ise iyilesir. Sabah vakti, cemaatle namaz kildigini görmek bir yolculuga çikmakla yorumlanır. Bu yolculuk genellikle hac yolculugu olarak tabir edilmektedir.

İbn-i Kesire göre; sabah olduğunu görmek, hasta için sifa, borçlu için borcundan kurtulma, tutuklular için tahliye, yolcu için selamet, gurbette olan için sila ile yorumlanır. ) Aksamin ortaligi karartip karanlık bir geceye döndürmesi ise, aynen gecenin aydinlanarak gündüze dönüsmesinin aksine tabir edilir.

Hiç yorum yok: