Bu soğuk kış günlerinde kimi zaman sizi ısıtsın diye, kimi zaman da sakinleştirsin diye içtiğiniz, kimi zaman ise tiryakisi olduğunuz için bir çok nedenden ötürü içtiğiniz o sıcacık çayın ömrü uzattığını biliyor musunuz .
Dr. Mehmet Yavuz, çay gibi sıcak tüketilen bazı besinlerin ömrü uzattığını söylüyor. “Yemeklerden sonra sıcak çay ya da su içmek kişileri, kalp krizi ya da beyin damar hastalıklarından korumaktadır.
Aynı şekilde birçok ülkede de yemeklerden sonra çay içmek bir alışkanlıktır. Çinliler ve Japonlar da yemeklerinden sonra soğuk su değil sıcak çay içmektedirler.
Yemek arasında su içmek zararlı değildir. Fakat yemeklerden sonra kola, ayran ve benzeri soğuk şeyler içmek damar hastalıklarına neden olabilir.
Yemekten sonra soğuk bir şeyler içmek sizi rahatlatabilir, ancak tükettiğiniz soğuk su katılaşarak yağlı bir madde haline döner ve yavaş bir şekilde sindirilir.
Vücudun genç ve dinamik kalması yaşlanmanın gecikmesi için damar duvarlarının sağlıklı olması şarttır. Çünkü tüm enerji parçacıkları ve hücreler için gerekli olan oksijen ve yapı taşları vücudumuzu saran damar ağı sayesinde gerçekleşir.
Damarlar ne kadar temiz olursa dokuların beslenmesi de o denli mükemmel olur.
Dokular ne denli iyi beslenirse vücutta o kadar sağlıklı olur ve ömür uzar. Bu nedenle yemeklerden sonra çay gibi sıcak bir şeylerin içilmesi mide ve bağırsakta yağların tam eritilmesine ve damar duvarlarına yapışmadan enerji molekülleri halinde dokulara taşınmasına sebep olur.”
alıntıdır..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder